zaterdag 13 juni 2015

Vrije uren: Film verslag


The purge:

De film volgt een familie in het jaar 2022 waarin de vs een oplossing gevonden lijkt te hebben tegen de criminaliteit, op een dag in het jaar (21 maart) zijn alle misdaden tussen 19.00 en 7.00 toegestaan. In die 12 uur zijn alle noodhelpers niet aanwezig, politie brandweer en ambulance kunnen niet gebeld worden. De familie die de hoofdrol heeft in het verhaal doet niet mee aan the purge, ze hebben in de eerste instantie geen intentie om de deur uit te gaan en te moorden. De vader in de familie is rijk geworden door het zo goed werkende beveiligingssysteem wat anderen ook tegen the purge zou moeten beschermen, want ookal ga je er zelf niet op uit, het is niet gegarandeerd dat anderen niet achter jou aan komen. Om 7 uur sluiten de deuren en ramen en kan er niemand meer in hun huis, maar wat ze niet weten is dat het vriendje van de oudste dochter het huis in is gesneaked en wil afrekenen met de vader. Er gebeurd van alles, het jongste zoontje ziet buiten een man in nood en doet de deuren open zodat hij veilig is. Maar als de deuren eenmaal dicht zijn is de vreemde in nood verdwenen. Even later komt er een groep gemaskerde vragen om de vreemde, ze wilde hem iets aandoen en als ze de vreemde niet binnen een bepaalde tijd naar buiten krijgen gaat iedereen eraan.

De film is een horror, geregisseerd door James DeMonaco. Al vanaf het begin van de film hangt er een angstaanjagende film, het is vrijwel al gelijk duidelijk dat er iets staat te gebeuren en de spanning wordt goed opgebouwd. Ik vind zelf het scenario niet erg realistisch, niet dat een film altijd realistisch moet zijn natuurlijk, maar het hielp wel minder met het in de film komen. Er is heel goed gespeeld met het combineren van de spanning en de beelden, veel overshoulders shot met enge muziek waardoor je doorhebt dat er iets staat te gebeuren.

Ik vind het idee van de film leuk, maar het verhaal zelf niet heel sterk, het einde is nogal open en de kijker blijft met veel vragen achter. Wel is er goede kwaliteit montage, beeld en muziek geleverd, ik denk eerder dat de sterkte van de film aan het verhaal ligt en het open einde.

Ik geef de film een 6,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten