zondag 18 oktober 2015

Beeldboek opdracht Periode 1 (havo5)












Synopsis:

De documentaire gaat over Kees die een zware vorm van autisme heeft, hij heeft fulltime zorg en begeleiding nodig en is niet de makkelijkste. Hij woont nog bij zijn ouders en houdt zich bezig met treinen en het leren van chinees of het bouwen van huisjes. De film gaat ook over het leven van zijn familie en hoe ze met de toekomst bezig zijn, want ooit zijn kees zijn ouders er niet meer en wat moet hij dan? Zijn ouders zijn erg betrokken bij hem maar worden uiteraard ook steeds ouder, ze gaan opzoek naar een huis voor hem om later in te wonen en zoeken een begeleider die bij hem past en goed voor hem kan zorgen.
We volgen Kees in zijn dagelijks leven, de maker van de documentaire laat goed zien hoe Kees zijn autisme in elkaar zit en waar hij last van heeft, maar ook de grappige momenten

De Premisse:

“’Kees is een aparte verschijning, hij lijdt een verzorgd leven maar zijn toekomst is onzeker.”

De ontwikkeling van de protagonist:

Kees blijft de hele film hetzelfde, qua karakter veranderd hij niet. Wel gaat hij praten over de toekomst en gaat hij er zich samen met zijn ouders mee bezig houden. Hij gaat opzoek naar een geschikt huis en probeert een plan te maken voor zijn toekomst. Ook is hij betrokken bij zijn ouders, die met een woningplan bezig zijn voor autisten van middelbare leeftijd die alleen moeten gaan wonen. Er wordt een hersentumor ontdekt bij Kees zijn moeder en daar zit hij behoorlijk mee. Ondertussen lukt het niet echt met de woningen zoeken, hij is extreem kieskeurig.

Scenes

03:50 korte rok. De eerste laat zien dat Kees echt een uitgesproken karakter heeft en het is meer een soort grappige scene.
12:00 De 2e laat zien met wat voor problemen Kees zit en waar hij last van heeft als het gaat om zijn autisme.

Treatment:

00:00 t/m 01:39 – Kees en zijn familie zijn in beeld, ze krijgen instructies van de camera man die hen laat poseren. Het is in kickforce perspectief gefilmd.
01:39/02:57 – Een aaneenlopend beeld van Kees die bezig is zijn locomotief in orde te zetten, ondertussen stoot de interviewster een beeldje kapot en kees is woest. Daarna gaat hij onverstoord weer verder met zijn bezigheden.
02:57/03:33 – Kees gaat door met het goed zetten van zijn trein set, enkele close-ups worden gemaakt die laten zien waar hij mee bezig is.
03:33/03:50 – Lang medium shot van kees zonder gepraat, alleen het geluid van de locomotief. We zien kees als hij zijn trein observeert.
03:50/04:05 – Close-ups van de rijdende trein en kees die de trein met zijn blik volgt.
04:05/04:11 – Kees die uitlegt wat er gebeurd in close-up
04:11/05:00 – Close up van de trein, medium shot van Kees die het heeft over de rok van de interviewster. De interviewster stelt een vraag, maar daar wordt geen antwoord op gegeven.

Extra:

Vond het een hele goede documentaire, mooie beelden en goed in elkaar gezet. De muziek maakt het plaatje af en voegt sfeer toe aan de scenes. De film is komisch en serieus tegelijk, het houdt je aandacht wel en laat ondertussen ook de ernst van de situatie zien. Als kijker krijg je goed te zien wie Kees is, hoe zijn karakter in elkaar steekt en wat voor rol zijn familie daarin speelt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten